De kindertijd van opa en oma

Geschiedenis; lesmodule
Deze lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding op en verwerking bij de Museon-les 'De kindertijd van opa en oma' voor groep 3 en 4. Hoe was het toen opa en oma klein waren? In deze vrolijke les beleven de leerlingen de tijd van opa en oma aan de hand van de begrippen tijd, meten en geschiedenis.

Kleuren in de natuur

Biologie; lesmodule
Deze lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'Kleuren in de natuur' voor groep 3 en 4. De leerlingen ontdekken tijdens deze les hoe dieren kleuren gebruiken.

Laat je tanden zien!

Biologie; lesmodule
Deze digitale lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'Laat je tanden zien!' voor groep 3 en 4. De leerlingen hebben de leeftijd om te gaan wisselen, maar hoe zit dat eigenlijk bij dieren? Leer meer over mensen en dieren en hun tanden.

Mee op zee

Biologie; lesmodule
Deze digitale lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'Mee op zee' voor groep 1 en 2. Ga je mee naar de Museonzee? Wat is er allemaal te vinden op het strand en in de zee?

Spoorzoeken

Biologie; lesmodule
Deze digitale lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking van de Museon-les 'Spoorzoeken' voor groep 5 en 6. Wat is een spoor en hebben sporen eigenlijk een functie?

Spoorzoeken - verwerking

Biologie; lesmodule
Deze lesmodule is bedoeld voor de leerling, als verwerking van de Museon-les 'Spoorzoeken' voor groep 5 en 6. Maak je eigen vingerafdruk en kom te weten wat er allemaal in de braakbal van een uil zit.

Spoorzoeken - voorbereiding

Biologie; lesmodule
Deze lesmodule is bedoeld voor de leerling, als voorbereiding bij de Museon-les 'Spoorzoeken' voor groep 5 en 6. Wat is een spoor en hebben sporen een functie?

Teken een beest

Biologie; lesmodule
Deze lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'Teken een beest' voor groep 7 en 8. Een dier in de natuur beweegt altijd. In het Museon zijn talloze dieren te bewonderen die stil staan. Een prachtige kans om ze van dichtbij te bekijken en na te tekenen.

Teken een beest - verwerking

Biologie; lesmodule
Deze digitale les is bedoeld als verwerking bij de Museon-les 'Teken een beest' voor groep 7 en 8. Een dier in de natuur beweegt altijd. In het Museon zijn talloze dieren te bewonderen die stil staan. Een prachtige kans om ze van dichtbij te bekijken en na te tekenen.

Teken een beest - voorbereiding

Biologie; lesmodule
Deze digitale les is bedoeld als voorbereiding bij de Museon-les 'Teken een beest' voor groep 7 en 8. Een dier in de natuur beweegt altijd. In het Museon zijn talloze dieren te bewonderen die stil staan. Een prachtige kans om ze van dichtbij te bekijken en na te tekenen.

 [    1   |   2    >