De kindertijd van opa en oma

Geschiedenis; lesmodule
Deze lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding op en verwerking bij de Museon-les 'De kindertijd van opa en oma' voor groep 3 en 4. Hoe was het toen opa en oma klein waren? In deze vrolijke les beleven de leerlingen de tijd van opa en oma aan de hand van de begrippen tijd, meten en geschiedenis.

De wereld op je bord

Volkenkunde; lesmodule
Deze digitale lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'De wereld op je bord' voor groep 5 en 6. Tijdens deze les maken de leerlingen kennis met verschillende bevolkingsgroepen en hun eetgewoontes.

De wereld op je bord - verwerking

Volkenkunde; lesmodule
Deze lesmodule is bedoeld voor de leerling, als verwerking van de Museon-les 'De wereld op je bord' voor groep 5 en 6. Maak zelf vreemde gerechten of open een wereldrestaurant.

De wereld op je bord - voorbereiding

Volkenkunde; lesmodule
Deze lesmodule is bedoeld voor de leerling, als voorbereiding bij de Museon-les 'De wereld op je bord' voor groep 5 en 6. Maak kennis met allerlei 'vreemde' gerechten van over de hele wereld en met de mensen die ze eten.

Kasteel bouwen

Geschiedenis, Natuurkunde; lesmodule
Deze digitale lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'Kasteel bouwen' voor groep 5 en 6. We gaan een middeleeuws kasteel bouwen. Maar wat voor technieken gebruikten ze toen eigenlijk?

Kleuren in de natuur

Biologie; lesmodule
Deze lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'Kleuren in de natuur' voor groep 3 en 4. De leerlingen ontdekken tijdens deze les hoe dieren kleuren gebruiken.

Laat je tanden zien!

Biologie; lesmodule
Deze digitale lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'Laat je tanden zien!' voor groep 3 en 4. De leerlingen hebben de leeftijd om te gaan wisselen, maar hoe zit dat eigenlijk bij dieren? Leer meer over mensen en dieren en hun tanden.

Mee op zee

Biologie; lesmodule
Deze digitale lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking bij de Museon-les 'Mee op zee' voor groep 1 en 2. Ga je mee naar de Museonzee? Wat is er allemaal te vinden op het strand en in de zee?

Mier, de sloddermier

Biologie, Geologie, Geschiedenis, Natuurkunde, Volkenkunde; lesmodule
Deze digitale lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, als voorbereiding en verwerking van de Museon-les 'Mier, de sloddermier' voor groep 1 en 2. Willen de leerlingen Mier helpen al haar mooie schatten weer terug te vinden?

Natuurfotograaf van het jaar

Biologie; lesmodule
Deze lesbrief is bedoeld voor de leerkracht, ter voorbereiding op en verwerking van de Museon-les 'Natuurfotograaf van het jaar' voor groep 5 en 6. De leerlingen worden in deze les zelf de jury en bepalen welke natuurfotograaf volgens hun dé winnaar van dit jaar is.

 [    1   |   2   |   3    >